Brigitte van der Bom-Mekel (1955)

Eigenaresse van de praktijk
Afdeling:
De praktijk gestart in september 1990

Brigitte is sinds eind 1978 fysiotherapeut en werkt als geregistreerd Fysiotherapeut, Manueeltherapeut en Bekkenfysiotherapeut. Zij heeft hiertoe hoogwaardige opleidingen gevolgd en een schat van ervaring opgedaan. Vanaf 1990 heeft Brigitte zich voornamelijk toegelegd op de fysiotherapie van en rondom het bekken en de bekkenbodem. De kennis van de manuele therapie kan zij hier prima in gebruiken. Na jaren zwangerschapsbeleiding is zij in 2002 voornamelijk werkzaam in de praktijk met individuele behandelingen. De begeleiding van zwangeren, met of zonder partner, naar de bevalling toe kan zonodig en zomogelijk nog wel individueel. De behandelingen op het gebied van klachten die te maken hebben met incontinentie ( voor urine en/of ontlasting) en klachten in het bekken en/of bekkenbodem heeft zij een meer dan regionale bekendheid verworven.  De Bekkenfysiotherapie kan een indicatie zijn bij diverse problemen in het bekkengebied bij vrouwen, mannen en kinderen. Sinds 1998 is zij zich ook gaan verdiepen in de Kinderbekkenfysiotherapie d.w.z. plas- en poepproblemen bij kinderen en ze heeft sindsdien diverse nascholingen op dit gebied vervolgd. In 2011 heeft zij een post-HBO opleiding seksuologie gevolgd waardoor zij bij de problemen die zich op seksueel gebied kunnen voordoen bij de patiënten die zich met bekkenbodemklachten melden beter hulp c.q. begeleiding kan aanbieden en/of kan doorverwijzen. Ook t.a.v. pijnklachten rondom het bekken en in de bekkenbodem heeft zij zich verder geschoold. Triggerpointbehandeling door middel van massagetechniek en dryneedling. Stuitpijn via een uitwendige techniek of inwendige techniek, waarbij ook weer de triggerpointtherapie van toepassing is.

Met veel passie en enthousiasme oefent zij haar vak uit en ze blijft geïnspireerd door de patiënten die ze ontmoet en collega’s, artsen en specialisten met wie ze samenwerkt.

Vriendelijkheid, zorgzaamheid, respect en eigenheid ……………en eigen verantwoordelijkheid zijn de speerpunten voor haar.

Brigitte is getrouwd met Theo van der Bom en ze hebben samen 2 kinderen, Elzemiek en Pieter. En sinds 2016 is Brigitte een trotse oma van kleinzoon James.

Brigitte is geregistreerd in het Kwaliteitsregister van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie als algemeen practicus, bekkenfysiotherapeut en manueeltherapeut.

Haar werkdagen zijn, maandag van 13.00 uur tot 19.00 uur, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 uur tot 19.00 uur

Op maandagochtend en donderdag is zij aanwezig voor administratieve taken, overleg etc. en als een van de andere dagen uitvallen door nascholing, werkoverleg of andere praktijkwerkzaamheden.

Brigitte werkt op locatie de Hernhutterslaan op dinsdagochtend, woensdagmiddag en de hele vrijdag. Op maandagmiddag, dinsdagmiddag en woensdagochtend werkt ze op locatie Huisartsenzorg IJsselstein Nieuwpoort (naast Ewoud).

BIG-nummer: 69034464004

Terug naar overzicht