Beleid coronacrisis in onze praktijk

Informatie inzake corona beleid in onze praktijk.

Graag willen wij u informeren over de maatregelen die wij hebben genomen in onze praktijk in deze tijd van het coronavirus.
Vriendelijk verzoeken wij u mee te werken aan het handhaven van deze maatregelen in uw en ons belang.

Update 24-8-2020: Vanwege de toename van de Corona besmettingen in Nederland, maar ook in heel Europa en daarbuiten, zijn ook wij genoodzaakt om de maatregelen rond onze praktijk aan te scherpen: 

Wij verzoeken u, als u met vakantie geweest bent in een land dat door Buitenlandse Zaken (BZ) code oranje heeft gekregen, om uw afspraak bij ons te verzetten. Als u 10 dagen na terugkomst in Nederland nog klachtenvrij bent, bent u weer van harte welkom in onze praktijk.

  • Wij nemen alle maatregelen over die vanwege de Rijksoverheid via het RIVM zijn getroffen waaronder de hand-, hoest- en nieshygiëne afspraken.
  • Wij nemen alle maatregelen (protocol, leidraad, richtlijn, instructie) die vanuit onze beroepsorganisatie het KNGF/NVFB zijn opgesteld, veelal in samenspraak met de andere paramedische beroepsgroepen zoals de ergotherapeuten, logopedisten en oefentherapeuten.
  • Onze praktijk is conform de richtlijn van het KNGF corona bestendig ingericht. U kunt (zelf) gebruik maken van tissues, ontsmettingsvloeistof etc.
  • Tot nader order zullen de behandelingen bij voorkeur via videobellen of telefonisch worden uitgevoerd. Indien het noodzakelijk is dat er een zogenaamde face-to-face behandeling moet plaatsvinden gaat dit in overleg met u.
  • Ook in de praktijk is de norm: 1,5 meter afstand van elkaar. Indien nodig gebruiken wij Persoonlijke Beschermingsmiddelen zoals mondkapjes, handschoenen en witte jasschort 
  • De planning van de afspraken face-to-face behandelingen is zo dat in principe slechts één patiënt per therapeut tegelijk in de praktijk is. Wij werken maximaal met twee therapeuten.
  • We willen u vragen zelf een badlaken of handdoek mee te brengen voor op de behandelbank of op de oefenmat.
  • Graag maximaal 5 minuten voor de afspraak aanwezig te zijn zodat er zo weinig mogelijk contact is met andere patiënten.
  • Volgt u a.u.b. de aanwijzingen van uw fysiotherapeut op

Houd 1,5 meter afstand. Samen krijgen we het virus onder controle!

Klik hier voor filmpje hygiëne protocol.

 

Brigitte van der Bom-Mekel

Bekkenfysiotherapeut