Beleid coronacrisis in onze praktijk

Informatie inzake corona beleid in onze praktijk.

Graag willen wij u informeren over de maatregelen die wij hebben genomen in onze praktijk in deze tijd van het coronavirus.
Vriendelijk verzoeken wij u mee te werken aan het handhaven van deze maatregelen in uw en ons belang.

Vanwege de Corona besmettingen in Nederland, maar ook in heel Europa en daarbuiten, zijn ook wij genoodzaakt om de maatregelen rond onze praktijk aan te scherpen: 

Wij verzoeken u om bij binnenkomst van onze praktijk een mondkapje te dragen! Ook vragen wij u, als u met vakantie geweest bent in een land dat door Ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ) code oranje of rood heeft gekregen, om uw afspraak bij ons te verzetten. Als u 10 dagen na terugkomst in Nederland nog klachtenvrij bent, bent u weer van harte welkom in onze praktijk.

  • Wij nemen alle maatregelen over die vanwege de Rijksoverheid via het RIVM zijn getroffen waaronder de hand-, hoest- en nieshygiëne afspraken.
  • Wij nemen alle maatregelen (protocol, leidraad, richtlijn, instructie) die vanuit onze beroepsorganisatie het KNGF/NVFB zijn opgesteld, veelal in samenspraak met de andere paramedische beroepsgroepen zoals de ergotherapeuten, logopedisten en oefentherapeuten.
  • Onze praktijk is conform de richtlijn van het KNGF corona bestendig ingericht. U kunt (zelf) gebruik maken van tissues, ontsmettingsvloeistof etc.
  • Tot nader order zullen de behandelingen bij voorkeur via videobellen of telefonisch worden uitgevoerd. Indien het noodzakelijk is dat er een zogenaamde face-to-face behandeling moet plaatsvinden gaat dit in overleg met u.
  • Ook in de praktijk is de norm: 1,5 meter afstand van elkaar. Indien nodig gebruiken wij Persoonlijke Beschermingsmiddelen zoals mondkapjes, handschoenen en witte jasschort 
  • De planning van de afspraken face-to-face behandelingen is zo dat in principe slechts één patiënt per therapeut tegelijk in de praktijk is. Wij werken maximaal met twee therapeuten.
  • We willen u vragen zelf een badlaken of handdoek mee te brengen voor op de behandelbank of op de oefenmat.
  • Graag maximaal 5 minuten voor de afspraak aanwezig te zijn zodat er zo weinig mogelijk contact is met andere patiënten.
  • Volgt u a.u.b. de aanwijzingen van uw fysiotherapeut op

Houd 1,5 meter afstand. Samen krijgen we het virus onder controle!

Klik hier voor filmpje hygiëne protocol.

 

Brigitte van der Bom-Mekel

Bekkenfysiotherapeut